רולטורים למבוגרים כפתרון ניידות
טיפול בהורה מבוגר דורש מאתנו לא מעט מאמץ נפשי ופיזי, הכול יסכימו כי מתלווה לכך גם מאמץ כלכלי. אנו כבני משפחה מבקשים להעניק להורינו את כל הדרוש להם ולסייע להם להאריך ימים בבריאות תוך שמירה על אורח חיים פעיל. מה עושים כאשר מופיעים הקשיים הראשונים? מתי לפנות לקבלת עזרה? מי יכול לעזור? מה עושים כאשר ההורה מסרב לקבל עזרה? למה דווקא רולטורים למבוגרים כפתרון ניידות?
תשובות לכל השאלות האלו תוכלו למצוא כאן ואצל צוות המומחים של חברת כל הנוחות שבעולם המתמחה בטיפול בצרכים הייחודיים של הגיל השלישי.
מתי מופיעים הקשיים הראשונים?
לא ניתן לציין גיל ספציפי בו מופיעים קשיים ראשונים, יהיו מקרים בהם קשיים ראשונים מופיעים כבר בגיל 60 ויהיו מקרים בהם הקושי הראשוני מופיע רק סביב גיל 80. חשוב מאוד לזהות את הרגע בו מופיעים קשיים ראשונים של ניידות, תפקוד יומיומי, שליטה על הסוגרים וירידה קוגניטיבית, טיפול מוקדם יחד עם אבחון מוקדם חיוניים לקבלת הטיפול הדרוש במהרה.
היום בעזרת הציוד המתאים ניתן לטפל היטב בצורה דיסקרטית ומכובדת באותם קשיים תפקודיים התחלתיים, שימוש בציוד המתאים יצמצם משמעותית סכנות של נפילה או פציעות עקב קושי תפקודי שאינו מקבל מענה מתאים.
איפה אפשר לקבל עזרה?
קיימים היום מרכזים לרווחת בני הגיל השלישי בכל רחבי הארץ, הפניות ומידע נוסף על הפעילות באזור המגורים שלכם תוכלו לקבל אצל רופא המשפחה, אצל העובדת הסוציאלית ובמחלקת הרווחה. פנייה לקבלת עזרה היא הצעד הנכון והנבון, התמודדות עם בן משפחה מבוגר אינה פשוטה, אין כל סיבה שתעברו זאת לבד, כאשר אתם פונים לקבלת עזרה אתם יודעים יותר ומסוגלים לעזור יותר.
מה עושים כאשר הורה מבוגר מסרב לקבל עזרה?
פעמים רבות אנו חלוקים בדעות, ההורה טוען כי אין לו כל צורך בעזרה ואנחנו כבני משפחה הרוצים בטובתו כבר רוצים לספק עזרה ותמיכה. הדרך הנכונה להתמודדות עם מצב כזה תהיה פנייה למומחה טיפול בצרכים הייחודיים של הגיל השלישי. חשוב יהיה להבין כי קיימות רמות שונות של סיוע ועזרה, מבוגרים רבים מסרבים לקבל עזרה מלאה אך כן שמחים לקבל עזרה חלקית עם רולטורים למבוגרים המסייעים להם בניידות, אמצעי ספיגה חלקיים, כסאות אמבטיה ועוד.