רכישת כסאות גלגלים עם סיוע מהמדינה
שימוש בכסאות גלגלים בכל גיל מסרבל את חיי השגרה ומכביד על הכיס. הניידות בתוך הבית ומחוץ לבית הופכת מורכבת יותר. אך למרות זאת, לא ניתן יהיה לוותר על שימוש בכיסא גלגלים איכותי ובטיחותי שמצליח לשפר משמעותית את איכות החיים. בעזרת כסא הגלגלים הנכון יצליח המטופל להיות עצמאי יותר ופעיל יותר מבחינה חברתית. יש לכסאות גלגלים את היכולת לשפר את מצב הרוח של המטופל ואת מצבו הכללי. כאן תוכלו למצוא מידע על האפשרות לקבל סיוע מהמדינה ברכישת כיסא גלגלים.
השכרת כסאות גלגלים:
במקרים הם תרצו להתנסות בשימוש בכיסא טרם רכישתו ובמקרים בהם נדרש שימוש זמני בלבד, כדאי לשכור כיסא או להשאיל כיסא גלגלים תוך פנייה לעמותות שעוסקות בתחום ("יד שרה", "עזר מציון", "עזרה למרפא").
אם וכאשר מגיע הרגע בו עליכם לרכוש כיסא גלגלים כדאי להתחיל את התהליך בהתייעצות עם איש מקצוע בעל ניסיון. הצוות המקצועי של חברת כל הנוחות שבעולם מכיר היטב את כל סוגי הכיסאות, את הצרכים המיוחדים של בני הגיל השלישי ואת האביזרים המשלימים שהופכים את השימוש בכיסא נוח ובטיחותי יותר.
מי זכאי לקבל סיוע מהמדינה לרכישת כסאות גלגלים?
משרד הבריאות קבע קריטריונים שקובעים זכאות לסיוע כספי ברכישת כסאות גלגלים. נציין כי נפגעי פעילויות איבה, נפגעי תאונות דרכים, נפגעי הנאצים ונכי צה"ל מקבלים מימון לרכישת כסאות גלגלים על פי צורך ממקור אחר. משרד הבריאות מאשר מימון לרכישת כיסא גלגלים בעבור קשישים המקבלים קצבת זקנה יחד עם השלמת הכנסה / קצבת שארים יחד עם השלמת הכנסה / קצבת נכות מלאה.
ההשתתפות של משרד הבריאות באה לידי ביטוי ב-90% מעלות הכיסא בהתאם בכפוף לסכום קבוע מראש. ההשתתפות העצמית של הקשיש תהיה 10% מעלות הכיסא או סכום שנקבע מראש. במקרים בהם אין למשפחה או לקשיש אפשרות לשאת בתשלום ההשתתפות העצמית ניתן לפנות לעבודת סוציאלית לקבלת סיוע מתאים.
איך מתחילים את התהליך?
את טפסי הבקשה לסיוע במימון יש להגיש אל משרד הבריאות יחד עם אישורים ומסמכים מרופא המשפחה, פיזיותרפיסט / מרפא בעיסוק מטפל. כל בקשה נבדקת ומאושרת בהתאם למצב הבריאותי ובמידת הצורך גם בהתאם לדו"ח סוציאלי.